Tid: Torsdag 15.juni, kl. 09.00-10:30

 

 

Overvekt og fedme blant barn har økt over hele verden og utgjør en trussel mot barns helse og livskvalitet. Hvert sjette barn i Norge er overvektig eller har fedme, og Folkehelseinstituttet mener at økningen av unge overvektige de siste tiårene er urovekkende.

 

UNICEF har sammen med Norges Bank utarbeidet en veileder som kan hjelpe matvarebransjen til å støtte sunnere matmiljøer for barn og unge. I dette seminaret vil UNICEF presentere sitt arbeid med ernæring for barn og unge og presentere den nye veilederen. Vi ønsker å spørre hvordan kan matvarebransjen fremme sunne valg og sunne matmiljøer for barn?

 

Med oss til å belyse diskusjonene har vi:

Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge
Carine Smith Ihenacho, direktør for eierskap og etterlevelse, Norges Bank Investment Management (NBIM)
Gary Sacks, Professor of Public Health Policy, Deakin University
Ole Henrik Krat Bjørkholt, Statssekretær, Helsedepartementet
Aina Marie Lien, Fagsjef Fagsjef sunnhet og ernæring, NorgesGruppen
Tone P. Torgersen, Fagsjef, Nasjonalforeningen for Folkehelsa