Finale og kick-off for ny intensjonsavtale for et sunnere kosthold
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kårer vinnerne av intensjonsavtalens utmerkelser 2021 og finalistene forteller om sine bidrag til et sunnere kosthold. Dessuten blir det faglig påfyll om hvorfor et kosthold i tråd med kostrådene er viktig for folkehelsen og hvordan man kan påvirke til adferdsendring.
Samarbeidet mellom helsemyndighetene og matbransjen om å tilrettelegge for et sunnere kosthold videreføres nå til 2025.
Program
12.00-13.10
- Velkommen
- v/Petter Haas Brubakk, NHO Mat og Drikke
- Hvorfor er det viktig å følge kostrådene og hvordan har kostholdet utviklet seg?
- v/Linda Granlund, Helsedirektoratet
- Using multisensory marketing to achieve healthier food choices and behaviours
- NNR2022 – status og veien videre
- v/Anne Høyer, Helsedirektoratet
13.10-13.30
13.30-14.30
- Finalistene i intensjonsavtalens utmerkelser 2021 presenterer sine bidrag
Kategori sunnere produkter:
- Coop Fra Havet
- v/ Merete Rørvik, Coop Norge SA
- Godt for små og store superhelter
- v/ Ina Ravnanger, Mesterbakeren
- Sunt og innovativt Laksepålegg
- v/ Marte Gjeitung Byfuglien, Mills AS
Kategori sunnere markedsføring:
- Frukt og grønt med Rosa sløyfe
- v/ Carina Hansen, Coop Norge SA
- KIWI PLUSS Sunnhetslotteri
- v/ Kristine Aakvaag Arvin og Jacob Rolland, KIWI
- Nudging for sunnere valg i MENYs nettbutikk
- v/ Nina Horn Hynne og Nina Gjerdrum, MENY
14.30-15.00
- Signering av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold 2022-2025
- Kåring av vinnere av intensjonsavtalens utmerkelser 2021 og veien videre med ny intensjonsavtale
- v/Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol
Ca. 15.00
NB. Sendingen blir tatt opp
Webinaret er et samarbeid mellom helsemyndighetene og NHO Mat og Drikke.
Tjenesten er levert av Captio