Grønnmerking eller grønnvasking?
Hvordan hjelpe forbrukeren til å velge bærekraftig mat og drikke?
NHO Mat og Drikke vil på vegne av næringen starte arbeidet med å forberede og samordne innspill til myndighetene om hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør utformes. Som medlem i NHO Mat og Drikke får du nå muligheten til å bli med på oppstarten av dette arbeidet.
Program:
08:30–09:00 Registrering og enkel frokost
09.00-10.10
- Velkommen v/Terje Sletnes, NHO Mat og Drikke.
- Introduction to EUs proposal for sustainable food labelling framework v/Laura Degallaix, FoodDrinkEurope.
- NewTools – et forskningsprosjekt om verktøy for skåring av kosthold og bærekraft med aktører i det norske matsystemet v/Helle Margrete Meltzer, Folkehelseinstituttet.
- Integrering av bærekraft i nye kostråd i Norden og Baltikum v/Prof. Rune Blomhoff, Universitet i Oslo.
Kort pause
10.25 – 11.15
- Bærekraftmerking fra et forbrukerperspektiv v/Inger Lise Blyverket, Forbrukerrådet.
- Klodemerket - fra klima til bærekraft? v/Johanne Kjuus, Orkla Foods Norge.
- Eco-merking; Våre prioriteringer og erfaringer fra Europa v/Anders Tharaldsen, A/S Nestlé Norge.
- NorgesGruppen om klimainnsikt for kundene gjennom Trumf v/Signe Bunkholt Sæter, NorgesGruppen.
Kort pause
11.30 – ca. 12.30
- Myndighetenes oppfølging av Farm to Fork v/Knut Berdal, Landbruks- og matdepartementet.
- En gemensam branschriktlinje för klimatinformation i Sverige? v/Sara Sundquist, Livsmedelsföretagen.
- Oppsummering og videre prosess v/Terje Sletnes, NHO Mat og Drikke.
NB. Sendingen blir tatt opp
Tjenesten er levert av Captio